fbpx

SSL-Sertifisering

For å kunne sende og motta informasjon og data på en sikker måte benyttes SSL-sertifisering. Dette står for Secure Sockets Layer og betyr at dataen som sendes mellom datamaskin og nettsteder er kryptert. Dette hindrer at uvedkommende kan få tak i informasjon, som for eksempel persondata, når dette sendes mellom bruker og mottaker.

Det er blitt mer og mer vanlig å benytte seg av SSL-sertifisering på sitt nettsted, og i visse tilfeller er det også lovpålagt. Spesielt hvis websiden din har en betalingsløsning, eller om man legger inn kredittkortinformasjon eller lignende. I tillegg stilles det stadig strengere krav fra de store tjenestene der ute som Facebook og Google.

Ditt nettsted risikerer i Google å bli svartlistet dersom det ikke er SSL-sertifisert. Dette betyr at det er viktig at alle nettstedseiere tar sikkerheten på alvor, og implementerer et SSL-sertifkat, slik at det ikke får negative konsekvenser for nettsidens synlighet. Denne variabelen er også integrert i Googles algoritme, og man kan risikere dårligere ranking  dersom websiden ikke er SSL-sertifisert.

Man kan enkelt se om man har SSL-sertifisering på plass i URL-feltet på nettleseren. Hvis man ikke har SSL-sertifisering vil URL starte med «http://», men hvis man har sertifikatet vil URL-feltet ha en ekstra «s» i seg, altså: «https://».

I noen nettlesere vil det i tillegg vises informasjon i URL-feltet «ikke sikker», noe som kan føre til at brukerne av nettstedet er mer restriktive med videre bruk. Altså vil en «https://» også virke som et trygghetstegn og kvalitetssikre opplevelsen av din webside og dermed også bidra til konverteringer.

Det er altså viktig at SSL er på plass på nettsiden, både for nettstedseier og for brukere. Vi kan selvsagt også bistå med SSL-sertifisering. Det koster kun kr. 3990,- for etablering, og deretter 1190,- pr år.

Hvis du ønsker å sikre din nettside kan du kontakte oss her.

Om forfatteren:

Se mer:

Snart kan du vise produktene dine på Google Shopping – helt gratis!

Snart kan du vise produktene dine på Google Shopping – helt gratis!

I april annonserte nemlig Google at de skal gjøre det gratis for bedrifter å selge produktene sine via Google Shopping. Det gir deg som driver en nettbutikk en gylden mulighet til å markedsføre produktene dine for tusenvis av mennesker som kommer til Google, uavhengig om du annonserer på Google fra før av.

Google Ads + TV = sant

Google har nå åpnet for muligheten til å annonsere på TV-skjerm via Googles displaynettverk. Vi har tidligere skrevet om fordelene ved å bruke Social Video

Ellevill vekst for Google og Facebook

Ellevill vekst for Google og Facebook

I følge en ny studie publisert i kampanje vokser stadig markedet for digital annonsering i Google og Facebook.

De tre kjempene Google, Facebook og Snapchat omsetter i år for ca. 5,9 milliarder kroner i Norge. Dette er ca 1 milliard mer, eller en økning på rundt 23% ift. 2017.

NYHETSBREV